miercuri, 27 mai 2009

Se fumeaza!

A venit vara.Deodata.
Odata cu vara,desigur au iesit si miile de jmecheri in oras de la mic la mare. Cu decapotabile, cu motociclete zgomotoase,scutere pe trotuar, salupe in remorci...etc.
De departe cei mai jenanti sunt aia care stau cu geamurile deschise, scrumeaza pe geam, arunca tigarile tot pe geam si pe deasupra mai chinuie si difuzoarele alea de 20 de watti din masina,desigur cu Salam,Sorinel,Copilu’ si alte maimutze.
Cum stateam la semafor si admiram in dreapta mea ultimul VW Golf 6,alb, condus din pacate de o manelista cu ochelari de soare mari cat capul de oaie bleaga ,din masina ei se auzea una din melodiile preferate, cu un finalist probabil la “Se cauta vedete” de la OTV. Mama, tare se mai tanguia baiatul ala, ca il tradasera prietenii si ca mor dusmanii ca el e mare barosan si tot asa… Gagica, culmea frumusica la prima vedere,ce credeti ca face? Scoate mana pe geam si scrumeaza tocmai cand ma pregateam sa-i trag cu ochiul. Ce dracu sa-i mai trag decat o injuratura printre dintzi si scot repede din repertoriu’ personal, urmatoarea intrebare: “Domnisoara frumoasa masina , eu tot Golf am, dar chiar daca e mult mai vechi are si scrumiera…al tau nu are?” Mama,cand a auzit femeia ce i-am zis,s-a atacat si drept dovada a dat muzica mai tare, A ARUNCAT TIGARA drept in fata masinii mele, dupa care a plecat in tromba.Vazand toate astea,masina mea (un VW Golf 2) cu o personalitate puternica, ca vazuse multa nesimtire la viata ei, dar desigur si multa civilizatie de pe vremea cand se plimba linistita pe strazile Germaniei, chiar daca e stramoasa masinii putorii, pur si simplu s-a accelerat singura si a plecat intr-o urmarire foarte scurta,depasind-o. Ajung la urmatorul semafor, ma opresc desigur in fatza tutei si ma pun la mintea ei. Masina mea se accelereaza singura, de cateva ori,puternic si cei 20 de ani fara nici o interventie la motor isi spun cuvantul.  I-am bagat la fum pe geamul deschis pana cand “barosanul” din boxe a inceput sa tuseasca si sa ragnesca inecat pana si el in loc sa mai cante. In sfarsit gagica frustrata a inchis geamul iar eu am plecat linistit…directia Germania…dar mai intai inca vreo cativa ani prin Bucuresti.
Asa ca aveti grija daca va intalniti cu mine pe strada, ca fac urat daca va vad cu mana pe geam scrumand din masina. Baaaaaa!!!! Strada nu e cosul vostru de gunoi! Gunoaielor!

vineri, 1 mai 2009

1 mai....muncitoresc


Nu pot sa ma abtin si sa nu va urez iar si iar cu ocazia acestei "extraordinare" sarbatori de 1 mai MUNCITORESC ca imi face deosebita placere sa ma cac in sutele de mii de gratare la nivel national,in cozile interminabile de la mici si bere si horele cu tzaraneala,concertele cu inepuizabiliiiiiiiiiiii voltaj,proconsul,anda adam,dj proict,dj caca-maca,dj diaree,care sunt nelipsiti de la evenimentele care promoveaza gratarele atat de iubite de romani!
Cica ramasesera fara carbuni la gratare,ba mai bagati iar in mina naibii cateva mii de mineri ca nu are lumea cu ce sa-si incinga gratarele!!!

Taxa de poluare auto e cam mare si banii aia cica fac bine economiei dar taxa de poluare pe fumul de la mici cand dracu o sa bagati, ca eu cel putin nu mai rezist cand ies pe strada!!!
semneaza,
"Micul pajit prea mult pe gratar"