vineri, 11 septembrie 2009

Papucii vs Espadrile

Ce bine ca a venit toamna! Ce bine ca a venit toamna si nu mai vad pe strazi...papuci!!! Papuci de diverse culori si purtatorii de papuci. Peste tot se poarta papuci de plastic. De dama si de "domn".
Papucii se asorteaza perfect cu "budigaii" sau pantalonii trei sferturi desigur marfa din "Niro". La papuci si budigai( de unde dracu numele asta?) se asorteaza perfect o masina de lux.De obicei neagra sau alba. Adica ca peisajul sa fie complet " din romania", ca sa fi un tzaran de prost gust maxim,trebuie sa cobori de la volanul unui Audi A 6 desigur in... papuci! Cum dracu o conduce cocalarii astia in papuci eu nu inteleg,ca in plm,acum 15 ani cand am facut eu scoala de soferi era complet exclus sa te gandesti macar ca ai putea sa urci la volan in papuci. Nici macar in sandale nu era voie.
Acum cativa ani cand m-am intors dintr-o calatorie din "occident", dupa trei saptamani de umblat prin tari straineze imi aduc aminte perfect ce sentiment am avut dupa ce am trecut granita spre Arad.In afara de un plans neputincios, descrierea e simpla: "Jeg,blocuri gri-negre,multi oameni "bronzati", transpiratie, budigai si... papuci. Foarte multi papuci.
Fir-ati ai naibii de chinezi cu marfa voastra de cacat ca daca nu erati voi nu ne-am fi cocalarit asa de tare cu moda asta!
Traiasca (macar) "espadrilele" alea din anii 90 si blugii "piramid". Cine stie,cunoste despre ce vorbesc.
Best

3 comentarii:

Marcela Rusu spunea...

ma bucur ca ai actualizat blog-ul si in acelasi timp ca esti (in continuare)acid si... pe buna dreptate :)

kruddreport spunea...

Din cate stiu eu, "budigai" este forma romanizata a cuvantului unguresc "budigo". Care inseamna chiloti sau izmene... :lol:

kruddreport spunea...

Imi cer scuze, am gresit. Cuvantul scris corect in limba maghiara, este "bugyigo". :)) Am dat copy/paste din ce mi-a scris Szabi, chitaristul VOS.