marți, 6 octombrie 2009

Cum te fura statul. Partea 1.

Eu sunt cel mai mare dusman al statului.Declar sus si raspicat ca in acest moment statul roman nu numai ca e dusmanul meu ci si ca il urasc. Il urasc pana la moarte! Statul, adica institutiile statului si marea majoritate a functionarilor care de ani buni se plang ca nu au salarii si conditii, dar care intr-o totala lipsa de profesionalism si incapacitate, pe desupra sunt si impertinenti, lipsisti de respect si ignoranti la problemele oamenilor din jur. Ei uita in permanenta ca daca nu am exista noi,contribuabilii, ei probabil in cel mai bun caz ar sterge batrani la cur sau ar spala toalete. Nu ca asta ar fi ceva nedemn de un om,dar pur si simplu atat stiu sa faca.
Sa luam cazul meu de exemplu. Am fost somat printr-o instiintare ca daca nu platesc urgent datoriile firmei catre bugetul de stat, Administratia Finanicara imi pune un fel de sechestru pe conturi si ca isi trag ei banii de acolo singurei. Ca un cetatean cu responsabilitate am uitat de restul afacerii, m-am supus, adica am platit la camera Z pana la ultimul leutz datoria catre Boc. Am scos chiar si un certificat fiscal de la camera Y, prin care se adevereste faptul ca sunt cu datoriile la “zero”. Peste cateva zile m-am dus la camera X sa-i atentionez sa se uite atent in calculator -ca eu sunt tanar si frumos si ca nu mai figurez cu datorii si ca atare sa trimita catre banca o alta instiintzare prin care sa ma lase dracului in pace ca sunt “baiat bun”. Eram sigur ca functionarii aia din camerele X ,Y si Z de pe aceelasi culoar al institutiei nu comunica niciodata intre ei si ca atare, fix la doua saptamani dupa ce eu ca un dobitoc platesc, ei ghici ce fac???? Imi baga mana in conturi si imi fura cu cel mai mare tupeu posibil sumele pe care deja le achitasem! Initial am crezut ca visez si ca e un cosmar,un cosmar in care Pogea si cu Boc cu burtile supte de foame ma asteapta intr-un loc intunecat si imi dau in cap sa-mi fure banii din portofel. Tot un fel de cosmar am trait si atunci cand plin de spume ajung la Administratia Financiara si cer explicatii. Ti-ai gasit cu cine! Niste maimutze care se arata cu degetul una pe alta,te trimit din birou in altul, te pun sa scrii cereri si sesizari si care intr-un final nici macar nu se scuza ci din contra te acuza ca tot tu esti de vina ca nu ti-ai platit datoriile la timp.Ba mai mult! Banii luati cu japca din cont, cica nu se mai intorc ca nu au cum si ca raman la ei si probabil timp de vreo un an de zile eu nu mai platesc nimic. Fratilor daca vreti credite duceti-va la banca si cereti acolo. In plus o functionara perfect iresponsabila da vina pe posta…ca ei anunta banca prin POSTA!!!!!!!! In anul 2009 ei comunica prin posta, ca au degeaba calculatoare,email si telefon mai ales in situatii de maxima urgenta ca in cazul meu. Simplu: Ba ne-au intrat banii? Da. Da telefon la banca sau email si anunta ca idiotul,adica eu, si-a platit datoria(plus penalitati cat datoria - ca acum cred ca nici camatarii nu percep asa penalitati) si lasa-l in pace sa-si vada de afaceri ca sa avem noi salarii jmechere si cafelutze si tigari pe holuri.

Ma simt frustrat,furat,umilit si batjocorit de acest sistem care se cheama “statul roman”. El este primul corupt al Romaniei,el este primul mafiot si primul excroc! Halal tara…

Va urma

2 comentarii:

Marcela Cracana Rusu spunea...

trage aer in piept pentru a fi "proaspat" pregatit pentru urmatoarea parte :). sorry pentru cele petrecute.

Ionut Rotar spunea...

sa ii mance cancera