marți, 23 martie 2010

Scrisoare pentru mai tarziu.Partea 2

Atentie,scriu cu o mana!!!

Fereasca Domnul sa ajunga cineva la spital, sau mai grav, la un spital de urgenta. E un mediu in care daca rezisti doua zile,poti sa te consideri foarte puternic.
M-am internat azi si tot azi am plecat acasa,urmand sa ma intorc maine ptr operatie. Pur si simplu nu aveam loc. Eram doi pe un pat,intr-o rezerva mica, cu doar doua paturi. Si asta era lux, ca in salon erau 20 de pacienti pe cateva paturi...
Asta e la sectia de chirurgie plastica de la Floreasca. Foarte aglomerat, si asta numai din cauza nebunaticilor de romani care-si rup mainile si picioarele dar si pentru ca toti se vor a fi operati de Dr. Prof. Ioan Lascar. O somitate in domeniul chirurgiei plastice care are programate operatiile pana in 2013-2014. Cineva spunea ca peste excelentza sa, mai poti sa apelezi eventual la Dumnezeu...
Cu putin noroc o sa ma opereze maine (asta daca nu apare ceva neasteptat,un caz de maxima urgenta cu vreun motociclist) si sper ca joi sa ma intorc acasa. O sa-mi puna doua surubele de titaniu sa fixeze oasele si gata. Domnul profesor opereaza pe muzica lui Vivaldi sau Mozart. M-am dat instrumentist in orchestra radio ca sa ajung sa ma opereze cu fixarea de suruburi si toata lumea se mira de ce. Pentru ca numai asa sunt sanse sa ma recuperez 100%. Din partea mea sa-mi faca orice, chiar si operatie pe viu, numai sa fie bine. Daca ar sti Dl. Prof.cu ce muzica ma ocup eu...:)))
Cum reusim oare sa umplem saloanele din spitale? Va spun eu. Mergand cu scuterul ( vezi cazul meu) , gonind cu motocicleta, cu masina, manevrand scule si dispozitive periculoase fara instructaj sau calificare...cu impresii de genul:" ...mie nu mi se poate intampla nimic!"
Un alt sport periculos este mancatul porcariilor. (de unde si numele,porc. sau invers) Spitalele noastre sunt full de pacienti cu probleme fix din cauza alimentatiei. Statisticile confirma. Primul loc in Europa la boli de inima,ficat,plamani. Si tot asa. Cred ca astia la TV nu se plang degeaba. Sistemul de sanatate publica nu are cum sa reziste cu milioane de romani bolnavi...
Si acum inteleg si de ce in spital isi fac rezidentiatul sute de viitori doctori. Tara asta chiar are si va avea nevoie de multi,multi doctori. Asa ca prieteni,ganditi-va bine ce faceti,cum traiti si mai ales daca traiti sanatos, nu trebuie sa ajungeti niciodata la spital!!!
Ne vedem cu bine

Numai Prof. Ioan Lascar poate schimba ceva!

3 comentarii:

Catalin Scanteie spunea...

Insanatosire grabnica maestre! Si eu am avut mana rupta, ce-i drept in urma cu foarte multi ani, deci stiu prea bine cum este sa treci prin asa ceva. Sanatate si sa ne auzim cu bine.

Corneliu DAC mandru spunea...

Urat ca ti-ai rupt mana...iti urez si eu insanatosire cat mai grabnica si sa ne vedem la (cat mai multe) concerte!
Numai live-urile mai pot schimba ceva! ;)

Anonim spunea...

Vreau un blog entry despre cat si cum ai dat atentii prin spital. :d