sâmbătă, 17 aprilie 2010

Django, atentie vine Andy!!!


La fix la o luna dupa ce mi-am fracturat mana de mare chitarist,mi-am luat inima in dinti si am pus mana pe instrument. Nu pe ala din pantaloni. Pe chitara,adica. Am reusit sa incropesc cateva acorduri ,deci premisele sunt bune. Doar degetul cu pricina e un pic confuz,nu stie sa se tina drept. Sau tocmai,se tine prea drept! Daca ramane asa drept stiu sigur la ce o sa-l folosesc peste vreo 30 de ani...
Fac de 2 ori pe zi kineto si fizioterapie si cand vin acasa ma dau cu 4000 de creme pentru dureri...
Gagicile le vrajesc ca am cazut cu motorul. Cu Hayabusa. Si ca am cazut la 300 km/ora.
Mi-am facut din nou radiografia si de data asta e in format digital.Am salvat-o in calculator si am facut-o "wallpaper",da foarte misto, un contrast excelent! Se vad suruburile alea de zici ca e la un service auto.

Am uitat sa-l rog pe Prof. Lascar sa faca un experiment cu mine. Sa-mi puna un microcip odata cu suruburile alea in mana, si ajutat de un program si de un calculator sa scot ce-i mai bun din ea. O sa-l rog pe Adi (Tabacaru) sa-mi faca un soft cu programari /setari complicate si cand e nevoie,la concerte mai ales, sa-l pornesc. Nu mai e nevoie de vointa,degetele se vor misca pe griful chitarii in cea mai mare viteza...Steve Vai ,Satriani,Malmsteen ramanand niste mici copii pe langa mine.

Django Reinhardt. Un chitarist tigan, nascut in caruta acum vreo 100 de ani, pune bazele unui stil muzical interesant de jazz . Jazzul Manouche inventat din marea lui pasiune pentru vioara si mai tarziu pentru chitara,undeva prin anii '30 in Franta. Ce este deosebit,chiar extraordinar pentru mine, e cum a reusit acest om care in urma unui accident, a ramas cu doar doua degete la mana stanga si a facut minuni. A continuat sa cante si chiar canta foarte bine! Un exemplu de urmat si o lectie de rushinica pentru multi chitaristi cu pretentii, care nici cu toate degetele valabile nu reusesc sa interpreteze asa.
Django,vin tare din urma!!!
Vizionare placuta!

Niciun comentariu: