joi, 1 ianuarie 2015

Enjoy your life !

2013...2014...2015... sunt niște cifre, niște numere pare sau impare, nici mai mult nici mai puțin. In cel mai bun caz poate, niște simple statistici, pentru unii mai fericite pentru alții mai puțin fericite. Ele nu au cum și nu pot schimba ceva în viata noastră asa cum ne place noua sa credem atunci când sărbătorim cu fast trecerea de la un an la următorul an. Cursul normal și firesc al vieții nu tine cont de cifrele astea. Indiferent câte pahare de șampanie bem și cate artificii explodează în jurul nostru în noaptea de Revelion.
S-a văzut ca nu s-a întâmplat nimic când am trecut cu toții în anul 2000, când așteptările începutului de nou mileniu au fost pentru unii către apocalipsă, iar pentru alții -de schimbare a destinelor în fericire absolută. Nu,nimic din toate astea. Nimic nu s-a schimbat în mod atât de brusc, atât de radical la ora 12 noaptea încât sa provoace o răsturnare de situație. Deci de unde atâta nebunie și fericire în noaptea de Revelion?   Dacă stăm să ne gândim sincer și cât se poate de serios, "adevărata fericire" pe care toți ne-o dorim, nu o vom putea-o găsi niciodată cautând-o undeva în viitor.

Schimbările se fac în timp, nu într-o secunda.
Schimbările se fac în timp, deciziile schimbării însa se pot lua într-o secunda.

In noaptea dintre ani,  visăm cu toții la mari realizări, cariere strălucite, sănătate, familii fericite, bani, averi, dar toate astea sunt iluzii. E frumos sa visezi, însa e greu să trăiești și să te hrănești doar cu iluzii, caci cine iți garantează că vei apuca să trăiești într-un viitor?
Schimbările năzuite pentru un an mai bun nu au cum să vină decât din noi, nu din cifre, nu din horoscop sau alte superstiții. Încrederea în noi, devotamentul și mai ales munca sunt virtuți esențiale  care ne pot aduce reușita în anul în care statistic abia am pășit. Principiul însa era valabil și pentru anul trecut,asa-i ? Deci să nu mai găsim motive pentru nereușitele noastre. Fie le acceptam cu ințelepciune, fie schimbăm ceva.

Schimbările se fac în timp, nu într-o secundă.
Schimbările se fac în timp, deciziile schimbării însa se pot lua într-o secundă. 

De fiecare dată la cumpăna dintre ani, ne dorim în gând sau cu voce tare"un an mai bun", de fiecare dată cu iluzia că poate se întâmplă un miracol și pentru noi, dar ca acest miracol sa se întâmple, noi nu facem nimic. Doar așteptam ceva mai bun, dar atenție, nu timpul îți îndeplinește dorințele ci doar tu poți fi acela! Așteptând prea mult, timpul trece uluitor de repede pe lângă noi și nu mai realizam că de fapt avem un prezent. Un prezent, singurul care există cu adevărat, practic tot ce avem, caci cine ne garantează că vom apuca să vedem viitorul? Așteptând un viitor mai bun, tot timpul ignorăm să trăim prezentul. Si dacă oricum trecutul nu îl mai putem schimba, iată că nu trăim nici trecutul ,nici prezentul și nici viitorul. In mod clar trăim doar cu iluzia lui și cu ce ar putea el să aducă mai bun pentru noi.

2015 va fi un an ca oricare altul. Pentru unii mai bun, pentru alții mai prost. Si pentru unii și pentru ceilalți contează doar dacă vom fi conștienți că trebuie sa ne trăim viata! Timpul e singura virtute care nu se poate schimba ,odată trecut, timpul este irecuperabil.

Enjoy your life my friends!
Indiferent în ce an trăiți. 






Niciun comentariu: