luni, 14 mai 2012

Omul Vs. Natura

Dumnezeu prin geniul şi priceperea Lui a creat Natura pentru ca toti oamenii sa se bucure de Ea. Culmea este că Natura, prin perfecţiunea ei, ar trebui să satisfacă nevoia de sublim, de absolut, a omului...care odată făcea şi el parte din Natură. Odată cu căderea Omului în păcat, am pierdut acea proprietate esenţială şi anume perfecţiunea,devenind din nemuritori, în simpli muritori. Deci Omul, un muritor şi pe deasupra şi prost prin evoluţia faptelor sale, ar trebui să se bucure de Natura veşnică şi  perfectă lăsata de Dumnezeu- pentru că Omul ar trebui să profite şi să trăiasca în armonie împreuna  cu Ea. Destul de anapoda.
Destul de anapoda ţinând cont că Omul prin acţiunile sale chiar distruge Natura. Tot ceea ce întreprinde Omul este împotriva a fix ceea ce trebuie să-i aducă fericirea. De ce oare facem asta? Nu ne punem niciodată această întrebare... Cu toate astea continuăm să poluăm, să construim blocuri inutile, să distrugem spatiile verzi transformându-le în beton şi asfalt , risipim apa ( mai mult de 50%) ...şi tot aşa. In final vom devora pana si ultima frunza...


În urma unui sondaj de opinie, oamenii au fost întrebaţi ce aşteaptă de la primarul pe care urmează să-l voteze în 2012. Au răspuns în ordinea asta: - nu mai vor câini comunitari, vor un oraş curat,traficul auto să se îmbunătăţească.... şi desigur infracţionalitatea să se reducă sau cum ar spune unii : "siguranţă cetăţeanului". Însă nimeni, dar chiar nimeni nu a răspuns , sau nu a cerut ... dublarea spaţiilor verzi. Bucureştiul este pe ultimele locuri raportând MP de spaţiu verde pe cap de locuitor. Dacă îi mai punem la socoteală şi cei care tranzitează Bucureştiul,sau care nu au buletin de capitala dar locuiesc in ea (ca şi ei poluează) , iese o ridicolă medie de 2,5 mp/ locuitor. Asta este realitatea, nu aia pe care o vrea domn' primar, în care ne introduce în Bucureşti şi pădurile din Băneasa şi Ilfov. Lăsaţi domnule Oprescu că nu suntem nişte ciobani fără cultură, ştim noi cum se fac statisticile astea. Cică am avea undeva în jur de 12 MP/locuitor, evident este o minciună,dar chiar şi aşa suntem foarte departe de ceea ce este necesar unei calitati a vietii cel putin decente.
Media europeană la care trebuie să ajungem până în 2013 este de 26 MP/ locuitor !!! Deci oameni buni suntem într-un dezastru ecologic, dacă ne gândim că  Londra sau Viena au în jur de 100MP/locuitor.

Iată evoluţia spaţiilor verzi din Bucureşti a ultimilor 20 ani.
în 1989 – 34.712.237 mp
în 2007 – 19.581.818 mp
După acest an, statisticile se bat cap în cap pentru că s-a încercat falsificarea datelor, asta desigur pentru că România a intrat în EU şi a trebuit oarecum să ne conformăm, dar după datele unora mai avem în jur de 10.000.000 mp. Atenţie , aici nu intra (pentru că niciodată nu au intrat) terenurile şi pădurile din zonele din Ilfov, luciul lacurilor si spatiile de sub tarabe. Sau care au fost odată în Ilfov şi astăzi cică fac parte din Bucureşti.

În concluzie, calitatea vieţii noastre este într-un raport perfect cu NATURA care ne înconjoară. Asta ar trebui să fie prima noastră preocupare ! Pentru că din acest motiv suntem stresaţi, suntem tot timpul bolnavi (tonele de praf pe care le inhalam sunt fatale) , iar media mortalităţii în Bucureşti este una mai mult decât îngrijorătoare. Oare nu au cumva o legătură cu viaţa noastră? Chiar nu putem face nimic pentru noi?
Cand ne gândim la Natura, ne gândim doar la locul acela în care ne instalăm grătarul  ???

Numai sabia mai poate schimba ceva !!!

2 comentarii:

piele spunea...

pomu bun si omu prost, mai...

Anonim spunea...

Cred ca nu e de ajuns doar o sabie